Természet Háza Látogatóközpont

A Bakonyerdő Zrt. újonnan nyílt látogatóközpontjában, a Természet Házában lehetőség nyílik a Keszthelyi-hegység élő és élettelen természeti értékeinek megismerésére, környezeti nevelési programokon való részvételre. A központ információs pontként is funkcionál a térségbe érkező vendégek számára, segítve ezzel a bakancsos-, kerékpáros és lovas turizmus élénkülését. Az interaktív látványelemekkel, fotóillusztrációkkal, akusztikus és vizuális effektekkel, élethű diorámákkal színesített kiállítás korosztálytól függetlenül felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára. A kiállítást bejárva nem csak a hegység földtörténetét, domborzatát, állat- és növényvilágát ismerheti meg, hanem a térség erdő- és legelőgazdálkodásáról, szőlő- és gyümölcstermesztéséről is információkkal gazdagodhat a látogató, így bepillantást nyerhet a természet és ember harmonikus viszonyába, mely jól jellemzi a Balaton-melléki tájat. A bemutatótér központi része egy jellemző élőhelyeket bemutató dioráma, amely egy képzeletbeli D-É irányú metszet a Balaton parti nádas zónáján, a Keszthelyi-hegység dolomit tömbjének jellemző sziklagyepein, karsztbokorerdein, molyhos tölgyesein, a Szántói- és Zsidi-medence kaszáló- és láprétjein keresztül az északi bazaltvidékig. A Természet Háza, a közelben található Festetics Imre Állatparkkal szoros együttműködésben komplex képet nyújt a növény- és állatvilágról.

A Látogatóközpontban a gyerekek izgalmas foglalkoztató termi programokon vehetnek részt növényismereti, állatismereti, élőhelyismereti és geológiai témakörökben. Egyszerű, de látványos kísérleteink különböző földrajzi jelenségeket szemléltetnek, és segítenek megérteni a környezetünkben zajló folyamatokat.

Termeszet Haza

Természet Háza Látogatóközpont

Mindenünk a természet! – 8315 Gyenesdiás, Dornyai u. 4. Tel.: (06-30) 485-1281 E-mail: termeszethaza@bakonyerdo.hu Honlap: termeszethaza.bakonyerdo.hu – Bakonyerdő Zrt. 8500 Pápa, Jókai u. 46. Tel.: (06-89) 513-100 E-mail: info@bakonyerdo.hu Honlap: www.bakonyerdo.hu

Kapcsolódó anyagok: Természet Háza Látogatóközpont

banner 7PROBA 2014

Filmdzsungel tv

banner 2014 pedaloca

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon