2015. máj. 09., szombat 17:50 — Nagyszínpad

Kutyaszánnal az Északi-sarkkörön túl...

Előadó: 

Hazatért a Fjällräven Polar két magyar versenyzője

A Felfedezők Napján idén extrém utazókkal is találkozhatnak a látogatók, akik nem kutatómunkát végeznek ugyan a távoli tájakon, de teljesítményük valami miatt mégis kiemelkedő! Ilyen Lengyel Éva és Kiss Bence Valentin is, akik megtették a közel 300 km hosszú távot a sarkvidéki tundrán. A résztvevők kutyaszánokon haladtak egész úton Signaldalen-től, Norvégiából indulva, a Jukkasjärvi körüli erdőkig, Svédország Lappföldjén fejezve be az utat.

Párhuzamos valóságok

HR vezetőként egy nemzetközi nagyvállalatnál Lengyel Éva számtalan viselkedési formával, az egyén és a közösség számára kihívást jelentő helyzettel és azok változatos megoldási formáival találkozik munkája során. A hegymászások, a hátizsákos vándortúrák és a kutyaszános expedíciók egy másfajta valóságot, de éppúgy az ember személyiségének, tudásának és tapasztalatainak próbatételét jelentik. Találkozik a félelmeivel, megismeri a teljesítő-, stressztűrő-, és alkalmazkodóképességének határait, szüksége van a kreativitására, a jólléte, az egészsége a biztonsága múlhat azon, hogy miként tudja alkalmazni megszerzett ismereteit, hogyan tud válogatni meglévő eszköztárából. Évát ezen párhuzamos valóságok közti különbségekről és hasonlóságokról kérdezzük május 9-én a Felfedezők Napján, és hogy miként tudja támogatni az egyént és a közösséget az egyik, illetve a másik világban megszerzett tudás és tapasztalat.

lengyel eva

kiss bence lowAz internet léptette ki a dobozból

Az nem újdonság, hogy a ma gyermekeinek a számítógép olyan, mint a Fjällräven alapítójának, Åke Nordinnak az északi vadon, de hogy épp a számítógép nyissa ki egy mai fiatal számára az ajtót a falakon túli világra... nos, ez talán nem annyira szokványos. Pedig Kiss Bence Valentinnal éppen ez történt. S, hogy mindebben mi az igazán csodálatos? Hogy ez a felfedezése visszahat a korosztályára, sőt a nála fiatalabbakra is. Hús-vér kalandjairól ugyanis éppúgy beszámol lelkes követőinek, mint a számítógépes játékok rengetegében tett felfedezéseiről, így adva esélyt az újabb generációknak, hogy teljesebb életet élhessenek.

Fjällräven Polar

A Fjällräven Polar egy közel 300 km hosszú téli kalandtúra a sarkvidéki tundrán. A résztvevők kutyaszánokon haladnak egész úton Signaldalen-től, Norvégiából indulva, a Jukkasjärvi körüli erdőkig, Svédország Lappföldjén fejezve be az utat. Honlap: www.fjallraven.hu/polar

banner 7PROBA 2014

Filmdzsungel tv

banner 2014 pedaloca

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon