2015. máj. 09., szombat 14:40 — Nagyszínpad

Egy nap műholdak nélkül – A MANT diákpályázatának díjátadója

Előadó: 

Bár az űrkorszak nincs még 60 éves, a 21. századra a műholdas szolgáltatások mindennapjaink átfogó részévé váltak, még ha nem is tudatosul ez mindig bennünk. De vajon mi történne akkor, ha egy napra az összes műhold leállna? Akár egy erősebb napkitörésnek, akár a világűrben egyre jelentősebb problémát jelentő űrszemétnek köszönhetően? Nem lennének navigációs műholdak (nincs GPS a kocsiban), kommunikációs műholdak (nincs tévéadás), időjárási műholdak (nincsenek időjárás-jelentések), földmegfigyelő műholdak, katonai műholdak... Milyen lenne egy nap műholdak nélkül?

Egy nap műholdak nélkül címmel hirdetett pályázatot a Magyar Asztronautikai Társaság egyéni és csapat kategóriában, 11-14 és a 15-18 éves korcsoportokban. Újdonság volt az idei kiírásban, hogy a választható feladatok között szerepelt a blog vagy Facebook-oldal készítése is. A díjakat átadja dr. Sik András bolygókutató, a Magyar Asztronautikai Társaság főtitkár-helyettese.

Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók a 2015-ös MANT Űrtáborban kedvezményesen vehetnek részt.

muhod

Illusztráció az egyik pályamunkából:
Készíts! kategória: Kiss Regina–Tóth Fanni–Csóka Benedek–Balaskó Dominik (Széchenyi István Gimnázium, Sopron, felkészítő tanár: Lang Ágota) – http://katasztrofanaplo.blogspot.hu/

Magyar Asztronautikai Társaság

Érdekel az űrkutatás? Cím: 1044 Budapest, Ipari park u. 10., Telefon/fax: (06-30) 585-0867, E-mail: mant@mant.hu, Honlap: www.mant.hu

Kapcsolódó anyagok: Magyar Asztronautikai Társaság

banner 7PROBA 2014

Filmdzsungel tv

banner 2014 pedaloca

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon